Home

Achtergrond 188 x bekeken

'Hedgefondsen liggen dwars bij overname Stork'

Hedgefondsen Centaurus en Paulson zijn niet ingenomen met het nieuwe bod van de Britse investeerder Candover voor de overname van het industrieel concern Stork.

Dat bericht het Financieel Dagblad dit weekeinde dat zich beroept op bronnen rond de onderhandelingen. De twee hedgefondsen, die samen meer dan 30 procent van Stork bezitten, willen een hogere prijs van Candover.

Candover bracht vorig jaar al een overnamebod uit op Stork van 47 euro per aandeel. Het Britse bedrijf trok het bod in toen een grootaandeelhouder van Stork, het IJslandse LME, dwars lag. Het mogelijke nieuwe akkoord waar Candover nu aan werkt, omvat de verkoop van Stork-onderdeel Food Sytstems aan vleesmachinebouwer Marel, een van de twee financiële partijen van LME. Als LME tevreden is, moet Candover ook nog de andere aandeelhouders tevreden stellen.

Tegen het Britse persbureau Reuters meldden bronnen rond de onderhandelingen dat het ,,een goed teken is dat de onderhandelingen tussen Stork, Candover en Marel nog lopen''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.