Home

Achtergrond

Hanneke winnaar week 4

Varkenshouders gaan makkelijker en slagvaardiger om met grootschalige bedrijven dan rundveehouders. Dat blijkt tenminste uit de resultaten van de vierde week in de Boerderij Uitdaging. De opdracht stond in het teken van bedrijfsverdubbeling. Alle vragen betreffen de consequenties van zo’n groot bedrijf voor de ondernemer die het moet runnen.

Varkenshouder Hanneke Maas hanteert als enige deelnemer een consequente filosofie op het denkbeeldige grote bedrijf: niet zelf al het werk doen, maar de stap maken naar de rol van manager. Dat betekent dat ze heldere keuzes maakt voor het aantrekken van personeel en dat ze het bedrijf meer op processen gaat sturen dan op het melken en het bekijken van het vee. Hanneke is ook de enige die alle middelen uit de kast haalt om personeel te werven. Ze maakte een onderhoudend filmpje, geschikt voor internet, dat wervend is en ook nog eens het eigen bedrijf goed etaleert.

Ranglijst week 4:
1) Hanneke Maas, 2) Thijs Veltkamp, 3) Lisa Boonman, 4) (ex aequo) Christiaan Lenferink en Ellen van de Ven-Scheepens

Lees ook de ranglijst na 4 weken De Uitdaging

Marcel Henst

Of registreer je om te kunnen reageren.