Home

Achtergrond 211 x bekeken

Hak stopt met blik

Groenteverwerker Hak, onderdeel van Investeringsbedrijf Hollands Glorie, heeft volgend jaar minder vollegrondsgroenten nodig.

Oorzaak is dat het bedrijf de productie van conserven in blik stopt, vertelt directeur Michiel van Ginkel.

De blikconserven worden in Heusden geproduceerd. Hak had deze productie in Giessen willen concentreren, waar ook de glasconserven worden geproduceerd. Door trage vergunningprocedures bij zowel gemeente als hoger heeft het bedrijf er echter geen zicht op wanneer dit voor elkaar zou kunnen komen.

Dit, gecombineerd met de forse hogere prijzen voor industriegroenten, heeft het bedrijf doen besluiten om de productie van blikconserven in Heusden te stoppen en ook het ermee gemoeide productievolume af te stoten.

Of registreer je om te kunnen reageren.