Home

Achtergrond

Grote belangstelling voor gewasbeschermingsbijeenkomst

De belangstelling tijdens de jaarlijkse gewasbeschermingsbijeenkomst, voor de verlenging van de spuitlicentie, in Boskoop was afgelopen donderdag groot.

Meer dan 150 boomkwekers waren samengekomen in de voormalige PPO vestiging aan het Rijneveld in Boskoop. Op deze jaarlijkse bijeenkomst die nu voor de vijfde jaar gehouden werd, waren ook opmerkelijk veel bezoekers van buiten de regio Boskoop.

Het programma van de middag en avond werd gevormd door twee lezingen vanuit het onderzoek van PPO, over bodeminsecten en de inzet van natuurlijke vijanden. Het Wellantcollege verzorgde een presentatie over het gebruik van internet voor een goede gewasbescherming in de boomkwekerij.

Nieuw op deze kennisbijeenkomst was de samenwerking met de Nederlandse Bond van Boomkwekers. Zij verzorgden een presentatie over actuele ontwikkelingen in het pakket van gewasbeschermingsmiddelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.