Home

Achtergrond 181 x bekeken

Grote actie FIOD tegen fraude met onroerend goed

Een grote actie van opsporingsdienst FIOD-ECD heeft vandaag tot vijftien aanhoudingen geleid in een onderzoek naar mogelijke fraude met onroerendgoedtransacties.

Het ministerie van Financiën heeft dat bekendgemaakt. In totaal 54 locaties, bedrijfspanden en woningen, zijn doorzocht. In het onderzoek draait het om (ex-)medewerkers van drie bedrijven die actief zijn op het gebied van vastgoedbeleggingen, maar de bedrijven zelf zijn niet verdacht. Een daarvan is Fortis Vastgoed. Het bedrijf laat weten dat het Openbaar Ministerie (OM) heeft gevraagd om inzage in een aantal documenten rond de aankoop van een vastgoedproject in 2006. Het onderzoek spitst zich volgens Fortis toe op de periode dat het project nog niet in handen was van de bankverzekeraar.

Het Openbaar Ministerie denkt dat de verdachten omvangrijke bedragen hebben ontvangen voor het gunnen en de afwikkeling van grote bouwprojecten en bij de afhandeling van grote onroerendgoedtransacties. Waarschijnlijk gaat het om tientallen miljoenen euro's.
De FIOD zette 610 man in voor de actie. Er zijn ook onderzoeken verricht in Zwitserland en België.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.