Home

Achtergrond 202 x bekeken 2 reacties

Groenteboeren onderzoeken gezamenlijke inkoop

De koepel voor speciaalzaken voor groenten en fruit ADN presenteert binnenkort een onderzoek naar de mogelijkheden voor commerciële samenwerking.

Het onderzoek is uitgevoerd door het Productschap Tuinbouw en moet de succesvolle samenwerkingsvormen in de keten in kaart brengen. Volgens ADN-directeur Dick Meulblok werkt nu nog maar 10 procent van de groentezaken samen. “In de drogisterijketen is dat 90 procent. Er is nog een wereld te winnen.” Commerciële samenwerking gaat verder dan inkoopbundeling. Gekeken wordt naar de mogelijkheden van het vormen van een formule. Groentezaken blijken moeilijk tot samenwerking te bewegen, erkent Meulblok.

De speciaalzaken lijken gemiddeld dit jaar minder omzet te maken dan vorig jaar. Meulblok kent signalen dat bedrijven gemiddeld 4 procent minder omzetten. Oorzaak is volgens hem de extreem goede verkoop in de zomer van 2006. Hij hoopt op een gelijke omzet door een goede decembermaand.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Wim Verhoeven

  M.H.

  Mogelijhk toch een erg optimistisch verhaal. Toevallig had ik gisteren kontakt met een vleesvee mester in Canada. De prijzen voor exsport naar de V.S zijn tengevolge van de goedkope dollar zeer slecht en men sprak over een nagatief saldo van maar liefst $ 200.-- per dier. In de V.S. ligt voor deze sektor de grote afzetmarkt volgens mijn bron..

 • no-profile-image

  Wim Verhoeven

  Mijn reactie is per abuis geplaatst bij het het artikel :Groenteboeren onderzoek" Het hoort echter bij "Kansen in Canada".

Of registreer je om te kunnen reageren.