Home

Achtergrond 218 x bekeken

Groene stroom moet duurzaam zijn

De Tweede Kamer heeft vandaag, ondanks een dringende oproep van minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken), ingestemd met een motie over groene stroom.

Een meerderheid vindt dat biomassa, die daarvoor gebruikt wordt, aantoonbaar duurzaam moet zijn. Van der Hoeven deed maandag op haar weblog een ultieme poging om dit te voorkomen. Zij schreef te vrezen dat veel boeren buiten de subsidieboot gaan vallen door de motie van SP'er Paulus Jansen.

Volgens de minister is er nog geen goed systeem om met certificaten te bewijzen dat de biomassa duurzaam is. Het kabinet werkt daar wel aan, maar de certificaten laten een tijdje op zich wachten. Ondertussen dreigen boeren die energiezuinig stroom opwekken, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een mengsel van mest en maïs, de subsidie mis te lopen. Behalve de SP stemden dinsdag GroenLinks, D66, Partij voor de Dieren, VVD, PVV, Verdonk en Van der Hoeven's eigen CDA in met de motie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.