Home

Achtergrond 163 x bekeken

GroenLinks Utrecht wil halt aan verwarmde terrassen

De fractie van GroenLinks in de Utrechtse gemeenteraad wil dat de gemeente een halt toeroept aan de opmars van verwarmde terrassen in de stad.

De partij heeft de indruk dat steeds meer horeca-uitbaters paddenstoelvormige verwarming neerzetten gedurende de wintermaanden. Deze hittepaddenstoelen zijn schadelijk voor het milieu omdat ze CO2 uitstoten, vindt GroenLinks.

"Stoken voor de mussen past niet binnen het beleid van de gemeente om klimaatneutraal te worden in uiterlijk 2030'', zei een woordvoerder van de partij vandaag.

GroenLinks denkt dat er meer terrasverwarmers zullen verschijnen door het aanstaande rookverbod in de horeca in 2008. "Steeds meer caféhouders zullen verwarmde terrassen inrichten omdat ze hun klanten niet in de kou willen laten zitten.''

Horeca Nederland afdeling Utrecht is fel tegen het idee van GroenLinks. "Het is volstrekt onduidelijk wat de gevolgen van het rookverbod zijn voor de horeca. We hebben sympathie voor het idee, maar uiteindelijk draait het ook om geld.''

Uit Duits onderzoek blijkt dat een gemiddelde hittepaddenstoel per uur 3,5 kilogram kooldioxide uitstoot. Dat is evenveel als een auto tijdens een 25 kilometer lange rit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.