Home

Achtergrond

Groei Indiase economie afgezwakt

De Indiase economie is in de periode juli-september iets minder hard gegroeid dan in de maanden daarvoor.

De expansie bedroeg 8,9 procent. Dat is lager dan de 9,3 procent die in april, mei en juni werd gerealiseerd, maar nog steeds boven de verwachting van analisten die een groei van 8,7 procent hadden voorspeld.

De Indiase centrale bank heeft de afgelopen anderhalf jaar de rente verscheidene malen verhoogd om oververhitting van de economie tegen te gaan. De afgelopen maanden daalden de consumentenuitgaven en nam de industriële productie licht omdat krediet minder breed beschikbaar was. India heeft geen last van de crisis op de hypotheekmarkt in de Verenigde Staten. Slechts weinig Indiase bedrijven hebben beleggingen in die sector.

India behoort tot de belangrijkste groeimarkten ter wereld en heeft een sterk groeiende middenklasse. Deze week bezoekt een grote Nederlandse handelsdelegatie onder leiding van staatssecretaris Frans Heemskerk het land.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.