Home

Achtergrond 163 x bekeken

Greenpeace: stop handel niet-duurzame producten

Om de aandacht te vestigen op de vele dagelijkse boodschappen waarin palmolie is verwerkt, voert Greenpeace vandaag actie voor de deur van het ministerie van Landbouw.

Voor de productie van palmolie verdwijnen in bijvoorbeeld Indonesië op grote schaal bossen en komen de leefgebieden van de orang-oetan en Sumatraanse tijger in gevaar. Volgens Greenpeace zijn veel consumenten ongewild betrokken bij deze ontbossing, aangezien palmolie in zo'n 60 procent van producten als chips, shampoo en soep zit.

De mileuorganisatie wil dat minister Gerda Verburg (Landbouw) de handel in niet-duurzame producten aan banden legt en zamelde 13.000 sms-berichten in van mensen die vragen of de regering wil zorgen dat producten in Nederland 'oerbosvrij' zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.