Home

Achtergrond 160 x bekeken

Greenpeace blokkeert palmolietanker in Rotterdam

Actievoerders van Greenpeace hebben zich vandaag op een tanker in de Rotterdamse haven vastgeketend aan containers.

De organisatie wil met de actie het lossen van Indonesische palmolie aan boord van de tanker Doroussa voorkomen. Met zes rubberen speedbootjes hebben de ongeveer twintig actievoerders het schip geënterd.

De tanker ligt nog niet aan de kade, maar vaart in de buurt van het Botlekgebied. De tanker is op weg naar het bedrijf Vopak in Vlaardingen om de lading palmolie te lossen. "Dat willen we voorkomen'', vertelt André van der Vlugt van Greenpeace. Op de kade bij Vopak staan ook actievoerders. De politie begeleidt de tanker met een boot maar grijpt voorlopig nog niet in.

Greenpeace vraagt met de actie aandacht voor het kappen van vele hectaren bos in Indonesië voor de komst van palmolieplantages. Volgens de organisatie is dat niet alleen een directe bedreiging voor diersoorten als de Sumatraanse tijger en de orang-oetan, maar ook slecht voor het klimaat.

Greenpeace eist dat de Nederlandse overheid ervoor zorgt dat voor de Nederlandse import van palmolie geen bos verdwijnt. Volgens Greenpeace is Nederland een van de grootste importeurs van palmolie in Europa.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.