Home

Achtergrond 180 x bekeken

Greenpeace-activisten in Finland gearresteerd

Ruim dertig activisten van milieuorganisatie Greenpeace zijn in Finland gearresteerd toen zij het lossen van een scheepslading palmolie probeerden tegen te houden.

Dat maakte de organisatie vandaag bekend. De 33 demonstranten uit Denemarken, Finland, Duitsland en Zweden wilden contact opnemen met bemanningsleden van het schip Suula. Ze werden echter gearresteerd voordat ze dichtbij het schip konden komen.

De tanker lag buiten de haven voor anker wegens het slechte weer. De Suula, die vanuit Rotterdam kwam, verscheepte volgens Greenpeace 10.000 ton palmolie.

Palmolie wordt gezien als groen alternatief voor fossiele brandstoffen, terwijl de snel opkomende palmplantages vele bossen en turfgebieden in Zuidoost Azië juist vernielen. Dat zou rampzalige effecten kunnen hebben voor de omgeving, met name in Maleisië en Indonesië, aldus Greenpeace.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.