Home

Achtergrond 228 x bekeken

Glas en Energie Campus in Venlo

De gemeente Venlo en zonnecellenfabrikant Scheuten gaan samen een Glas en Energie Campus bouwen op industrieterrein Trade Port West in Venlo.

Dat maakten Scheuten en de gemeente vandaag bekend. De open campus wordt een cluster van hightechbedrijven en kennisinstellingen, verbonden door het gemeenschappelijke thema glas en (zonne-)energie.

"Toeleverancies van Scheuten willen dicht bij elkaar zitten, dat levert kruisbestuiving op'', zei een woordvoerder van de gemeente. Venlo verwacht een forse impuls voor de werkgelegenheid. De eerste stap in de ontwikkeling van de Glas en Energie Campus is een grote uitbreiding van de huidige locatie van Scheuten. De divisies glas en zonne-energie komen op één plek als het hoofdkantoor en de ondersteunende diensten.

Zonnecellenfabriek Scheuten Solar bouwt in 2009 een nieuwe fabriek voor 250 megawatt, en dat levert vijfhonderd nieuwe banen op. Rond 2012 breidt het bedrijf verder uit naar acht gigawatt, en dan groeit het aantal banen tot 1200 mensen, kondigde directeur Leon Giesen in juni aan.

Het bedrijf heeft al diverse fabrieken in Venlo. Bij Scheuten Solar werken wereldwijd 1400 mensen, van wie 350 bij het moederbedrijf in Venlo. De onderneming stopt 150 miljoen euro in de nieuwe vestiging.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.