Home

Achtergrond 189 x bekeken

'Gevaarlijke Nederlandstalige spamgolf'

Kaspersky Lab, een internationaal softwarebedrijf dat bescherming tegen virussen en hackers ontwikkelt, waarschuwt voor een grootschalige Nederlandstalige spamgolf.

Het gaat om twee verschillende e-mails die gelijktijdig zijn verstuurd. De eerste e-mail gaat over een vrouw genaamd Polina die op zoek is naar een vaste vriend. De tweede e-mail gaat over een radioactieve besmetting in Amsterdam. Beide e-mails bevatten een link naar een geocities.com-adres, waar plaatjes zouden staan. Daar wordt de gebruiker gevraagd om een plug-in te installeren om de foto's te kunnen bekijken.

Dat is echter een zogenaamde spyware, een programma dat uit is op de persoonsgegevens van de ontvanger van de mail. "Deze nieuwe aanval past in het patroon van twee weken geleden'', stelt Roel Schouwenberg van het Kaspersky Lab. "Toen werd eenzelfde mail verstuurd, maar veel kleinschaliger. Mensen moeten voortaan dus ook opletten bij Nederlandstalige berichten die ze niet direct herkennen.''

Kaspersky Lab biedt bescherming tegen IT-dreigingen, zoals virussen, spyware, crimeware, hackers, phishing en spam. De technologie wordt wereldwijd toegepast.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.