Home

Achtergrond

Genomineerden Tuinbouw Ondernemersprijs 2008 bekend

De jury van de Nationale Tuinbouw Ondernemersprijs heeft de genomineerde bedrijven voor 2008 bekendgemaakt.

Voor de Nationale Tuinbouw Ondernemersprijs (NTO-prijs) 2008 zijn vier bedrijven kanshebber. De vier nominaties gaan naar: rozenkwekerij Porta Nova in Waddinxveen, Koppert Cress (gespecialiseerd in ‘Cressen’, zaailingen van unieke planten), de Dutch Flower Group, im- en exporteur in bloemen en planten, en pot-phalaenopsis kwekerij Opti-flor.

Voor de themaprijs Samenwerking zijn twee telersverenigingen genomineerd: Action Pearl Growers (o.a. Lans, Royal Pride en Agrocare) en Purple Pride. Die laatste wist het eerder dit jaar te schoppen tot Greenery-teler van het jaar.

Rob Baan van Koopert Cress is genomineerd vanwege de internationale uitstraling die het Monsterse bedrijf vanuit een kleine nichemarkt heeft weten te bereiken. Porta Nova in Waddinxveen viel dit jaar op met het plan warmte te leveren aan een nieuwe woonwijk.

De Dutch Flower Group is een in Aalsmeer en Naaldwijk gevestigde handelscombinatie van in totaal 21 bedrijven, verdeeld over drie divisies rond supermarkten, groothandel en import.

Achter de Optiflor ten slotte steken gewezen groentetelers René en Marco Hendriks uit Monster, die in korte tijd een leidende potorchideeënkwekerij uit de grond hebben gestampt.

De kwaliteit van de genomineerde bedrijven is volgens de jury dit jaar erg hoog. Opvallend is dat alle genomineerde telers en de winnaar van de aanmoedigingsprijs afkomstig zijn uit de glastuinbouw.Prof. Dr. A.P. de Man, hoogleraar Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde Vrije Universiteit Amsterdam is adviseur voor de jury voor de themaprijs.

De jury heeft ook dit jaar besloten een aanmoedigingsprijs 2008 toe te kennen, en wel aan Van der Hoorn Orchideeën BV, Eerste Kas Zonder Gas. De komende weken buigt de jury zich over de mogelijke prijswinnaars.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.