Home

Achtergrond 1 reactie

Genomineerden Foto van het Jaar 2007

De redactie van het Agrarisch Dagblad selecteerde elf nieuwsfoto's van het afgelopen jaar. Bezoekers van deze site hebben hun beste foto van het jaar gekozen. In totaal werder er 881 stemmen utgebracht.

1.(256 stemmen) Loonwerker Luuk Veldman van het gelijknamige loonbedrijf in Luinjeberd moet een stukje door het diepe om een sleepslang aan te sluiten. De loonwerker is op meerdere plaatsen bezig met het uitrijden van mest om wat ruimte in de mestputten te krijgen. "Het is nat, maar als je de hoger gelegen percelen uitkiest, gaat het best. De dag na het uitrijden zie je er niets meer van", aldus Veldman.
Foto Alex de Haan

2.(236 stemmen) Hendrik Groenwold weet voorlopig niet van ophouden. Hoewel hij de pensioengerechtigde leeftijd al een jaar of negen overschreden heeft, werkt hij noest door op het bedrijf van zijn zoon. Foto Koos van der Spek

3. (98 stemmen) De vijftienjarige Suzanne Versloot uit het Gelderse Heteren brengt de melkklauw aan bij een van de ruim honderd melkkoeien van melkveehouder Henk van de Westeringh. De VWO-leerlinge melkt één keer in de week de koeien van de veehouder, vooral "omdat ik het zo leuk vind, al is het zakcentje mooi meegenomen." Foto Vidiphoto

4. (84 stemmen) Eigenaar Jan Tamminga (links) van loonbedrijf Tamminga uit Harkstede en Zijldijk ligt samen met chauffeur Arie Brik onder de bietenrooier om onderhoud te verrichten.

Foto Jan Bouwman

5. (84 stemmen) Minister Verburg trapt een balletje tijdens de opening van de tiende zichtstal in Middenbeemster. De zichtstallen geven een beeld van de varkenshouderij zoals die er over een aantal jaren uitziet, zegt Verburg.
Foto Wick Natzijl

6. (41 stemmen) Op een bedrijf in Gramsbergen in Overijssel is bluetongue geconstateerd. Schaapherder Ger Lardinois uit Epen draagt een slachtoffer van bluetonque. Hij heeft 30 tot 40 nieuwe besmettingen per dag. Foto Twan Wiermans

7. (27 stemmen) Weer MKZ in Engeland. Een Britse veearts overlegt met een agente over de situatie op het door MKZ getroffen bedrijf.
Foto ANP

8. (17 stemmen) Akkerbouwers en groente- en fruittelers in vooral het Rivierengebied en West-Brabant lijden schade door de overvloedige regenval. Culemborger Kees Verrips pompt water uit zijn huis. Foto William Hoogteyling

9. (17 stemmen) Veel gewassen ondervinden hinder van de droogte. Rabarberteler Koster repareert verstopte sproeikoppen op zijn perceel in Zuid-Beijerland. Foto Rein Geleijnse

10. (16 stemmen) Aardbeienteler Wouter de Ruiter uit het Brabantse Genderen staat op het kasdek. Hij is druk bezig om de kas te reinigen. De aarbeienteelt is weer op gang gekomen. Het voorseizoen was niet goed, maar de prijzen zijn nu aan de betere hand.

Foto Marcel Bekken

11. (5 stemmen) Henk van Boxtel van het loon- en grondverzetbedrijf Breure uit Swifterbant heeft het laatste perceel witlof van Jan Bakker uit Oldebroek geoogst. Foto Ruud Ploeg

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Erik Hoekstra

    Foto 2 van alex de haan, daar breng ik mijn stem op uit. prachtige foto van een loonwerker in het natlandschap.

Of registreer je om te kunnen reageren.