Home

Achtergrond 165 x bekeken 1 reactie

Gelderland teleurgesteld over besluit drukjacht

De provincie Gelderland vindt het jammer dat de rechter de drukjacht op wilde zwijnen voorlopig verbiedt.

"Het is wel belangrijk dat de zwijnenstand zoveel mogelijk wordt teruggebracht op de Veluwe. De tijd dringt'', aldus verantwoordelijk gedeputeerde Harry Keereweer. De provincie Gelderland verleende aanvankelijk de ontheffing voor de omstreden drukjacht. Volgens de provincie en de jagers is die jachtvorm nodig om het aantal zwijnen terug te brengen van 6000 naar 835.

Jagers blijven wel de aanzitmethode gebruiken bij de jacht op wilde zwijnen, aldus de provincie. Vanaf hoogzitten proberen de jagers de zwijnen te lokken met voedsel. De provincie Gelderland wil meer jagers en hoogzitten inzetten. Door het overschot aan voedsel blijft de methode minder effectief, aldus Keereweer.

De provincie wil daarom aanvullende ontheffingen verlenen voor het gebruik van geluiddempers en nachtkijkers, zodat ook op andere tijdstippen kan worden gejaagd. Verder wordt het seizoen verlengd van 31 januari 2008 tot 15 maart 2008. Tot het einde van het seizoen mogen nog 2400 zwijnen worden geschoten. Sinds 1 juli zijn al 2800 dieren doodgeschoten, aldus de provincie.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    dirk

    Prov Gelderland moet niet zielig doen want ze subsidieeren zelf de faunabescherming Ze kunnen zi gemakkelijk met geld van de prov tegen de prov procederen lekker goedkoop

Of registreer je om te kunnen reageren.