Home

Achtergrond 197 x bekeken

Gelderland opent meldpunt voor wildschade

De provincie Gelderland heeft vandaag een meldpunt geopend voor schade door wild op de Veluwe.

Bewoners kunnen schade door zwijnen, herten en andere wilde dieren melden via een speciaal telefoonnummer of op de website van de provincie.

Bewoners op de Veluwe hebben door de extreem hoge zwijnenstand meer last van wildschade dan voorgaande jaren, stelt de provincie Gelderland. De fractie van de SGP in de Gelderse Provinciale Staten pleitte in oktober al voor een meldpunt voor schade. De provincie heeft dat idee overgenomen.

De provincie wil met het nieuwe meldpunt de totale Veluwse wildschade inventariseren. Vergoeding van de schade is nadrukkelijk niet aan de orde, aldus de provincie.

Het meldpunt is niet bedoeld voor agrariërs. Zij kunnen hun schades melden bij het Faunafonds, aldus een woordvoerder. De provincie gaat de verzamelde schademeldingen onder de aandacht brengen van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.