Home

Achtergrond

Geert Wilders ziet cordon sanitaire rond PVV

De Tweede Kamer heeft een cordon sanitaire gelegd rond de Partij voor de Vrijheid (PVV).

Tot die conclusie is PVV-leider Geert Wilders gekomen. Hij veroordeelt het besluit van de andere fracties in het parlement om een motie over een immigratiestop voor moslims niet in behandeling te nemen.

,,Daarmee ontneemt de Kamer het recht van een partij waarop een half miljoen mensen hebben gestemd om voorstellen te doen. Dat is ondemocratisch en een belediging van de PVV-kiezer'', stelt Wilders.

De Tweede Kamer nam gisteravond tijdens een debat het uitzonderlijke besluit om een motie van PVV'er Sietse Fritsma over een immigratiestop voor moslims niet te behandelen, omdat de fracties het verzoek ,,discriminerend'' vinden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.