Home

Achtergrond 171 x bekeken

'Geen sprake van beïnvloeding of censuur in GPD-affaire'

De twee medewerkers van het ministerie van Sociale Zaken hebben zich niet schuldig gemaakt aan het beïnvloeden of censureren van artikelen van de persdienst GPD.

Zij konden ook niet bij administratieve, persoonlijke of andere gegevens, zoals onafgeronde artikelen of bronnen, komen. Dat zegt advocate Inez Weski dinsdag in een reactie op de affaire over de computerinbraak van Sociale Zaken bij de GPD.

Weski staat momenteel de twee ambtenaren van de afdeling voorlichting van het departement bij en reageert voor het eerst namens hen op de kwestie.

Volgens de raadsvrouw hadden de twee niet zoals is beweerd, toegang tot het interne netwerk van de GPD. Daarom acht Weski de beeldvorming die nu mede door de betrokken persdienst wordt geschetst, onjuist, disproportioneel en "uiteindelijk grievend voor cliënten''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.