Home

Achtergrond 170 x bekeken

Geen mededelingen van ministerie tijdens onderzoek

Gedurende het onderzoek van de rijksrecherche naar de inbraak in het GPD-computersysteem door ambtenaren van het ministerie van Sociale Zaken doet het departement geen mededelingen.

Dat zei directeur communicatie Stephan Schrover van Sociale Zaken maandag. Hij wilde niet ingaan op vragen over eventueel al genomen maatregelen tegen medewerkers. Op korte termijn zal minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) een brief sturen aan de Tweede Kamer over de kwestie.

Afgelopen weekeinde bleek dat medewerkers van de afdeling communicatie al lange tijd op een site konden komen met artikelen voor afnemers van de Geassocieerde Pers Diensten (GPD), een persdienst voor regionale kranten. Maandag meldden bij de GPD aangesloten kranten bovendien dat de chef van de woordvoerders van Donner heeft geprobeerd een GPD-artikel over het ontslagrecht te beïnvloeden met gestolen gegevens.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.