Home

Achtergrond 286 x bekeken

'Geen levende dieren in kerststallen'

De Partij voor de Dieren wil niet dat er levende dieren worden gebruikt in kerststallen.

De werkgroep Haarlem van de partij heeft daarom in een brief aan het college en de gemeenteraad van Haarlem gepleit voor een verbod, zo meldde de partij vandaag.

Vorig jaar waren er in de Haarlemse binnenstad in de kersttijd twee kerststallen met levende dieren. Volgens de Partij van de Dieren worden deze dieren in provisorische en zeer beperkte onderkomens ondergebracht. Bovendien krijgen ze te maken met muziek, lawaai en veel mensen.

De partij maakt zich ook zorgen over de veiligheid van de dieren. Zo is vorig jaar in Prinsenbeek een kerststal in brand gestoken, waarbij twee schapen ernstige brandwonden opliepen. Ook in Dongen is vorig jaar geprobeerd een kerststal met dieren met een brandbom in brand te steken, aldus de partij.

De gemeente Lemmer heeft besloten geen 'levende kerststal' meer toe te staan sinds dronken uitgaanspubliek met vuurwerk en stenen naar dieren gooide. De Partij voor de Dieren vraagt Haarlem ook geen vergunning meer af te geven voor een kerststal met levende dieren. Volgens de partij zijn er heel goed alternatieven te verzinnen, waarbij dieren niet de dupe zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.