Home

Achtergrond 209 x bekeken

Gasakkoord na topontmoeting in Moskou

Nederland en Rusland hebben vandaag een akkoord gesloten over gaspijpleidingen.

De Nederlandse Gasunie krijgt een belang in een pijpleiding die Russisch gas via de Baltische Zee naar West-Europa gaat brengen. Het Russische Gazprom krijgt een belang in een pijpleiding die gas van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk gaat vervoeren.

Het contract werd in Moskou gesloten in het bijzijn van premier Jan Peter Balkenende en de Russische president Vladimir Poetin. Balkenende noemde het contract van belang voor de zekerheid van de levering van energie in de toekomst.

De Nederlandse premier heeft met Poetin ook gesproken over de bijdrage die Nederlandse bedrijven kunnen leveren aan het ontwikkelen van nieuwe gasvelden. Balkenende, die vergezeld is van een delegatie van het Nederlandse bedrijfsleven doelt dan met name op het Yamal-project in Noord-Siberië.

Balkenende had een persoonlijk onderhoud van meer dan een uur met Poetin. Daarin werd Duits gesproken om vertaling overbodig te maken. Zo kon tijd worden gewonnen in het gesprek. Balkenende omschreef het onderhoud als constructief en openhartig

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.