Home

Achtergrond

Fusie drinkwaterbedrijven van de baan

De fusie tussen het Provinciaal Waterleidingbedrijf van Noord-Holland (PWN) en de Zuid-Hollandse drinkwaterbedrijven DZH en Oasen gaat niet door.

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben de voorgenomen fusie afgewezen, zo heeft het PWN donderdag gemeld.
Volgens het PWN lag een fusie met de twee Zuid-Hollandse bedrijven voor de hand om in de toekomst een sterke positie te behouden in de drinkwatersector. Noord-Holland, dat 100 procent van de aandelen van het PWN heeft, is echter niet overtuigd van de voordelen van de fusie.

Het PWN gaat nu proberen met andere bedrijven samen te werken op het gebied van onder meer bedrijfsvoering en onderzoek. Het waterbedrijf sluit niet dat de drinkwaterprijs op termijn omhoog moet nu de schaalvergroting niet doorgaat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.