Home

Achtergrond 157 x bekeken

Fries bier bevat te veel alcohol

In het bier van de Friese Bierbrouwerij zit teveel alcohol.

Op het etiket op de flessen staat dat het bier 6 procent alcohol bevat, in werkelijkheid zou dat bijna 8 procent zijn. "Dan gun je de mensen wat en is het weer niet goed'', reageerde directeur Aart van de Linde van de brouwerij uit Bolsward vandaag.

Van de Linde kreeg vorig jaar een boete voor het vermeende te hoge percentage alcohol in het bier. Volgens de flamboyante Fries is de boete onterecht. Hij legt de zaak daarom op maandag 12 november voor aan de rechtbank in Leeuwarden. "Wij zijn natuurlijk een professionele brouwerij en geen hobbyjongens. Wij denken aan te kunnen tonen dat er iets fout is gegaan bij de controle'', stelt Van de Linde.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.