Home

Achtergrond 144 x bekeken

Franse spoorwegvakbonden gaan onderhandelen

Franse spoorwegvakbonden hebben zondag ingestemd om woensdag met de regering en spoorwegbedrijf SNCF te praten over de gewraakte pensioenshervormingen. Dat berichtte de Franse krant le Figaro.

De staking in het openbaar vervoer, die sinds woensdag het Franse metro- en treinverkeer grotendeels platlegt, gaat maandag echter wel gewoon door.

De stakers keren zich tegen hervormingen van het pensioenstelsel voor ongeveer een half miljoen werknemers bij semioverheidsbedrijven zoals de spoorwegen en elektriciteitsbedrijven.

SNCF verwacht dat maandag driehonderd van de 650 sneltreinen zullen rijden, een lichte verbetering ten opzichte van afgelopen dagen. De Eurostar-hogesnelheidstreinen naar Londen rijden normaal en drie van de vier Thalys-treinen naar onder meer Brussel en Amsterdam doen dienst. Volgens het gemeentelijke vervoersbedrijf in Parijs RATP rijden maandag praktisch geen treinen van en naar de vliegvelden van de hoofdstad.

Circa 8000 mensen gingen zondag de straat op in Parijs om te protesteren tegen de staking en de regering op te roepen niet toe te geven aan de eisen van de spoorwegbeambten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.