Home

Achtergrond 22 reacties

Foute veetransporteurs noemen op internet

De Tweede Kamer wil dat veetransporteurs die in de fout gaan voortaan met naam en toenaam op internet worden genoemd.

Een kamermeerderheid steunde vandaag een motie hiervoor van de PvdA. De partij hoopt dat deze vorm van 'naming and shaming' helpt om het aantal incidenten tijdens diertransporten te verminderen. Niets doen zorgt ervoor dat de goede vervoerders teveel lijden onder de kwaden, aldus de PvdA.

De Kamer sprak de afgelopen tijd regelmatig over misstanden tijdens veetransporten, onder meer nadat een Nederlandse transporteur in Duitsland met een lading varkens van de weg werd gehaald omdat er bloed uit de wagen sijpelde.

Minister Gerda Verburg wilde naar het buitenland vertrekkende veewagens aan de klep controleren. Een Kamermeerderheid onder leiding van CDA en PvdA voorkwam dat toen. Hoewel de Kamer de 100 procentcontroles aan de klep van de vertrekkende wagens tegenhield, controleren AID en dierenartsen van de Voedsel- en waren Autoriteit (VWA) sinds begin oktober wel extra op dierenwelzijn tijdens transporten.

De poging van Verburg om veewagens waarmee over lange afstand dieren worden vervoerd per 1 januari 2008 vervroegd te voorzien van een gps-signaal, mislukte. Ze liet onlangs weten dat het praktisch onmogelijk is de trucks voor 1 januari 2009 uit te rusten met het plaatsbepalingssysteem waarmee de route van de trucks is te volgen, te zien is wanneer de klep opengaat en of de temperatuur goed is voor de dieren. Die gegevens zouden moeten worden opgeslagen in een centrale databank. Voor 1 mei 2008 komt er duidelijkheid over zo'n nationale databank.

Het aantal veetransporten in Europa nam de afgelopen jaren sterk toe. Door de toetreding van Oost-Europese landen bij de EU gaan er veel goedkope runderen en andere dieren naar slachters in West-Europa.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Kip waar is uw kop?
  Uw reactie is een lege dop.
  Geef mij partij als op 6 nov. 20.15, of blijf verre van mij.
  Kip ... doe tok tok tok,of ga op stok.
  Niemand brengt hier
  zoveel muziek in de tent als uw eigen wakker dier.
  Wees niet beledigt kipje als ik zeg, u lijkt mij nochtans een weinig van de leg.

 • no-profile-image

  mike

  Worden dan alle dierenterroristen ook met naam en toenaam gepubliceerd
  te beginnen met Marianne T

 • no-profile-image

  Jac

  dierenactivisten ook met naam erbij? zal niet gaan, criminelen mag je niet met naam en toenaam noemen, ze hebben recht op privacy. Bedrijven en mensen die niets verkeerd doen mag je wel publiekelijk aan de schandpaal nagelen.
  voorbeelden genoeg, spotjes van wakker dier tegen, Mora, Febo, supermarkten die alleen nog maar scharreleieren durven verkopen omdat ze anders de stoep vol tuig hebben zitten, enz. enz.
  Niet netjes om weeral Janssen te noemen zonder daar bij te vermelden wat er werkelijk aan de hand was, gewoon te zwaar beladen (kg) en 2 varkens die ruzie hadden en mekaar gebeten hebben. Als we elke keer dat er bloed vloeit in trein of bus door dat een paar idioten ruzie hebben of een chauffeur/conducteur in elkaar hebben geslagen de trein of busmaatschappij aan de schandpaal moeten nagelen en dan maar de vergunning ontnemen, waar zijn we dan mee bezig?

 • no-profile-image

  mulo biggetje

  Als het een voltooid deelwoord is, dan is het gemakkelijk, dan maak je het woord langer en dan hoor je een d.
  Ik hou het maar op een D mevr. Judit.
  Maar wie het beter weet mag het zeggen hoor.

 • no-profile-image

  Judit

  Om mij te behagen, krijg ik antwoord op vele vragen. Ik ben dankbaar voor uw bijdragen, maar er blijft toch nog wat knagen. Biggetje denkt aan voltooid deelwoord, dus beledigd met een D. Mijn antwoord hierop is toch... nee, W. D. maakt niet zo maar een fout hiermee. Dan zou de komma tussen beledigt(d) en kipje ontbreken. En taalfouten maken doet een W.D., zo schat ik in, verbleken. Bij voltooid deelwoord moest er staan:"Wees niet beledigd, kipje" enzovoort. De zin is dan toch echt ietwat verstoord. Bovendien zou een uitroepteken aan het eind van de zin niet misstaan. Of ben ik nu te ver gegaan? Tot slot: W.D. en Biggetje hebben gevoel voor humor, in tegenstelling tot getergde boze Knor.

 • no-profile-image

  mike

  Hee wakker zwijn uit weidestein, waarom zet jij je naam en toenaam niet op deze site ???
  of ben je er een zonder ballen?? (verdoofd of onverdoofd )

 • no-profile-image

  kip

  Ja, wakker diertje, zwijntje volgens anderen, de meesten praten als een kip zonder kop volgens jou. Volgens mij is er op deze site één die pas echt als een kip zonder kop praat, en dat ben jij. Maar dit valt natuurlijk weer onder anoniem schelden. Toch moest ik het even kwijt. Je kunt heel wat betere dingen doen dan je gal spuwen op deze site. Ik denk dat de boeren je langzamerhand spuugzat zijn. Als je echt lef hebt begin je zelf met je naam op de site te zetten.

 • no-profile-image

  Gerrit

  Zo, nu begrijpt het Wakker Dier wellicht dat hij zwijgen moet, of gaan slapen!

 • no-profile-image

  koen

  Hahahahaha, in belgie zitten we al een tijdje zonder regering maar ik moet toegeven, liever zonder dan gelijk in nederland nen regering die zich bezighoud met zulke prullen ! ! ! Waar zijn jullie mee bezig?

 • no-profile-image

  T.Peeters

  Wat een hyocriete zooi zeg. Dan zet ook maar alle criminelen met naam en foto op het internet. Dan lopen er in sommige wijken nog maar erg weinig mensen rond die niet op deze manier op het net vermeld worden. Maarja dat mag van sommige partijen weer niet want dan schend je de rechten van deze mensen. Sja zoals ik al zei hypocriet is het.

 • no-profile-image

  Judit

  Lekker Wakker Dier, bedoelt u wellicht een bedledig (voluit bedlegerig) kipje in plaats van een beledigt kipje met een t of moest het eigenlijk toch beledigd zijn met een d?
  Ik ben niet gauw tevree, dus gaarne voor de draad ermee. Kip uit Dorp lijkt ietwat belegen en kan er duidelijk niet meer tegen.

 • no-profile-image

  Jappie

  Zo werk je de dierenactivisten alleen maar naar de hand. Dit probleem los je hier echt niet mee op. Kom dan met doeltreffende regels.

 • no-profile-image

  Gerrit

  Het feit dat Wakker Dier uit Weidestein jarenlang over de HBS gedaan heeft, vloeit hoogstwaarschijnlijk voort uit het feit, dat hij zijn hoofd toen óók al hoofdzakelijk gevuld had met zaagsel.

 • no-profile-image

  roy ventoom

  ach ga toch slapen

 • no-profile-image

  Knor

  Dat zal je even uitleggen, Judith, ga er maar even voor zitten. Ik werk hard voor mijn bedrijf en mijn gezin. Ik doe niets wat de wet verbiedt. Ik zorg voor voedsel en het landschap. En voor dat alles ontvang ik niet veel geld. Verder geen probleem, want ik kan ook wat anders doen, het is mijn keuze. Maar waar ik mij enorm boos over maak is altijd die leugens en verdraaide waarheden van jullie "dierenvrienden". Constant blijkt maar weer dat geen van jullie verstand heeft van wat er leeft bij de boerengezinnen aan de keukentafel. Beetje roepen van 3 hoog dat boeren maar moeten oprotten omdat ze toch maar niets anders doen dan dieren kwellen en het milieu verpesten. En maar drammen over dat alles anders moet en ondertussen geen goede oplossingen hebben. Ik vind dat boerengezinnen niet het respect krijgen van jullie die ze verdienen. Wij leveren een goed en gezond stukje voedsel voor een redelijke(eigenlijk te lage) prijs. Sommigen van ons gaan biologisch of een ander segment omdat de markt daar om vraagt. Maar om dan boeren die niet daarin meegaan te beschuldigen van alle allerlei onzin gaat mijn veel te ver. Ik zal ook de laatste zijn die zegt dat de sector niet hoeft te veranderen. Wij hebben nog enige vraagstukken die opgelost dienen te worden. Zoals bv soja en castratie. Daar zijn wij als sector al lang mee bezig om te takelen, maar zoiets heeft tijd nodig. Zaandam heeft ook zo zijn problemen ( oa geweld,drugs, lawaai) die morgen niet zijn opgelost. Kortom, ik heb wel het respect voor alle boerengezinnen die gaan voor hun bedrijf, ondanks alle negatieve uitlatingen van bepaalde personen. Dan wil ik graag eindigen met een mopje om te laten zien dat zelfs ik ook humor heb. Waarom heeft een zeug 2 rijen spenen ipv van 1 ? Anders krijg je zo'n lang varken.

 • no-profile-image

  kip

  Knor, dank voor je reactie! Ik denk dat je de boerensector goed hebt verwoord. Nu maar hopen dat ze ons gaan begrijpen en respecteren zodat we ons niet steeds beledigD hoeven te voelen.

 • no-profile-image

  nugter

  Niemand is schuldig voor hij veroordeeld is, houd daar wel rekening mee.
  Zet dierenaktivisten er ook bij met naam en toenaam.

 • no-profile-image

  kip

  Volgens Weidesteins wakker diertje wel heel veel stapjes in de goede richting...Ik heb ze even voor hem geteld: 18 zelfs! MT zal blij zijn met deze enorme vooruitgang!

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Heerlijk die reactie van jou
  jufvrouw Judit.
  Jouw reactie is een ei waar jij echt op hebt zitten broeden.
  Maar terzake: BeledigT(D)?
  Wees(t) niet bevreest juf Judit is ook hier geweest.
  Mijn gevoel zegt mij dat ik hier een T moet plaatsen.
  Dit wakker diertje heeft jarenlang een Hogere Burger School bezocht juf Judit.
  Mijn opleiding was goed, doch inmiddels ook belegen.
  Gelukkig komt een wakker dier, alhier een juf Judit tegen.
  Kom boeren, burgers of buitenlui, (hoog of laag),
  niet zo verlegen help mij met het antwoord op juf Judits vraag.
  Tip: heeft het iets te maken met een voltooid deelwoord, met gebiedende wijs, met koppelwerkwoord of met
  naamwoordelijk deel van het gezegde?

 • no-profile-image

  Knor

  Nu weet ik waarom verrotdiertje zo idioot aan de praat is. Het heeft jarenlang geleerd!! Het weet alles van de theorie, maar helaas, zoals altijd bij die soort uitschot, helemaal niets van de praktijk.Misschien heeft het wel iets te lang door geleerd......Wel leuk om te zien dat mensen die geen kijk hebben op het leven een fasinatie hebben voor spelling. Judith,verrotdiertje en bloedendhert (zelfde idioot,andere naam) hebben het er altijd maat over. Hinderd niet hoor, zolang jullie daar maar over hebben hoeven wij dat domme geneul (dialect voor zeuren) niet aan te horen.

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Een stap(je) in de goede richting.
  Het allerbeste is natuurlijk stoppen met grensoverschrijdende transporten.

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Ha ha kip uit dorp,
  dat schiet lekker op toch zo .
  Agd. was met haar antispam lettercode in de weer en toen deed de reactieplaatser het niet meer.
  Roy Fantoom was ook best wakker en bleef het ook proberen.... de stakker.
  Een kip kan maar een ei per keer leggen, dus fijn dat jij fff iets leuks kon zeggen zonder in herhaling te vervallen.
  Sterker nog jij was er als de kippen bij.
  Waren de boeren maar zo gevat als jij.
  De meesten praten hier als een kip zonder kop.
  Overigens is het transport van kippen ook niet altijd even fraai, maar naar men zegt, beter dan dat van varkens
  Als kip geen kip maar een varken was, dan zou ze geen reisje boeken bij Jansen uit Koningsbos.
  Wees eens eerlijk Kip,
  als jij, jouw laatste reis moest maken als een kip...
  dan zou je als de dood zijn voor die reis.

Laad alle reacties (18)

Of registreer je om te kunnen reageren.