Home

Achtergrond

Forse groei Keniaanse bloemenexport

De bloemenexport vanuit Kenia groeide in de eerste helft van 2007 met 55 procent ten opzichte van die periode in 2006.

Dat meldt Berichten Buitenland, het agribusiness-blad van het Ministerie van Landbouw.

De omzet in de eerste helft van 2007 kwam uit op 3,2 miljard euro. Over heel 2006 werd 4,5 miljard euro omgezet, en verwacht wordt dat dit bedrag in 2007 ruimschoots zal worden overschreden. Oorzaak van de forse groei is vooral het slechte weer in Europa, waar de meeste bloemen naartoe zijn geëxporteerd.

Overigens plaatst Berichten Buitenland ook een kanttekening bij deze ontwikkeling. Omdat er goed te verdienen is aan de bloemenexport, komen er illegale kweek- en handelspraktijken voor om maar aan de vraag te kunnen blijven voldoen. En dit zou juist weer slecht kunnen uitpakken, zeker met de komende ondertekening van een nieuw handelsverdrag met de EU.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.