Home

Achtergrond 177 x bekeken

Flinke toename van beeldveilen en Kopen op Afstand

Meer dan vijftig procent van de bloemen wordt momenteel via Kopen op Afstand en beeldveilen ingekocht op Bloemenveiling Aalsmeer.

Dirk Hogervorst, manager Veilbedrijf van deze veiling, voorspelt dat dit aandeel de komende jaren toeneemt tot 75 procent. Dit zei hij op de kringavond van FloraHolland die gisteren in Lisse gehouden werd.

Dat er in de toekomst steeds meer bloemen verkocht worden op basis van informatie, heeft gevolgen voor het veilproces. Vaststaat is dat de logistiek efficiënt moet plaatsvinden. Hoe dit georganiseerd gaat worden en waar het met de klok naar toe gaat, is nog een vraagstuk. "Maar er is absoluut toekomst voor het prijsvormingmechanisme", aldus Hogervorst.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.