Home

Achtergrond 208 x bekeken

Flexibilisering lastig in nieuwe cao voor Avebe

De flexibilisering van de arbeid is een lastiger thema in de cao-onderhandelingen bij Avebe dan de loonsverhoging van 3,5 procent die de vakbonden eisen. Avebe wil werknemers flexibeler inzetten, omdat het concern tijdens de campagne meer mensen nodig heeft. Terwijl de vakbonden de verworven rechten van werknemers niet willen inleveren.

De huidige cao loopt eind dit jaar af. Deze week zijn de onderhandelingen over een nieuwe cao begonnen. Volgens bestuurder Frans Strolenberg van de vakbond CNV is vooral gesproken over flexibilisering van de arbeid. “Hoe vind je een balans tussen de arbeidsbehoefte tijdens en buiten de campagne. Wij hebben daar begrip voor. Maar dit mag niet ten koste mag gaan van de werknemers. Dit thema is ingewikkelder dan de looneis van 3,5 procent.”

Bestuurder Ronald Kemper van vakbond De Unie onderschrijft dit. “Flexibilisering is een complexe materie. De looneis kun je gemakkelijk uitrekenen. Wij onderkennen de noodzaak voor Avebe om zich aan te passen aan de veranderde omstandigheden. Maar wij willen niet dat de bestaande rechten van werknemers worden aangetast.”

Of registreer je om te kunnen reageren.