Home

Achtergrond 214 x bekeken

Fles cognac van 150.000 euro

Ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van Kilian Hennessy heeft distillateur Hennessy een speciale limited edition cognac uitgebracht, die 150.000 euro per fles kost.

De honderd beste 'eaux de vie's' uit de kelders van Hennessy zijn gemixt tot een unieke cognac. Van deze drank worden honderd flessen op de markt gebracht. Marketing manager Rene Laning: "Het is de duurste fles die we ooit hebben gemaakt.''

Verscholen in een achterafstraatje in Parijs staat bij een galerie de koffer vol geheimen, ofwel 'le coffre à secrets', die gemaakt is voor de honderdste verjaardag van de nog in leven zijnde Kilian Hennessy. Het eerste exemplaar heeft monsieur Kilian zelf in ontvangst genomen.

Het tweede exemplaar gaat naar topman Bernard Arnault van het Franse luxe-imperium LVMH, waarvan Hennessy deel uitmaakt. Arnault is een verwoed kunstverzamelaar en vroeg de beroemde kunstenaar Jean-Michel Othoniel een speciale creatie te bedenken voor het jubileum.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.