Home

Achtergrond

Fiscus betaalt honderdduizenden mensen geld terug

Honderdduizenden mensen krijgen eindelijk geld terug van de Belastingdienst, bij elkaar een bedrag van 150 miljoen euro.

Een woordvoerder van het ministerie van Financiën heeft dinsdag berichtgeving uit het AD bevestigd dat ongeveer 800.000 Nederlanders te veel betaald geld aan eigen bijdrage voor ziektekosten op hun rekening teruggestort zien. Het gaat per persoon om tientallen tot enkele honderden euro's.

De uitbetaling van te veel ingehouden zorgpremie zou al voor de zomer gebeuren, maar dat lukte niet door grote problemen met de uitwisseling van persoonsgegevens tussen de fiscus en uitkeringsinstantie UWV. Ruim honderdduizend bedrijven moesten voor 1 oktober opnieuw loongegevens inleveren. De mensen krijgen hun geld terug plus een jaar rente. De Belastingdienst is al begonnen met de terugstortingen, aldus de woordvoerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.