Home

Achtergrond 190 x bekeken

Financiering Landelijke Pootgoedacademie nog niet rond

De financiering van de Landelijke Pootgoedacademie is nog niet rond.

"Over de opzet van de pootgoedacademie zijn alle partijen het eens, de financiering is echter nog niet rond", zegt Upt Hiddema van de LTO-vakgroep Akkerbouw. "We gaan pas van start als er een brede basis onder ligt."

De financiering moet komen van LTO, het productschap HPA, Nederlandse Aardappel Organisatie, het ministerie van landbouw en de aardappelhandel. Hiddema: "Twee jaar na de start gaan ook de gebruikers betalen."

Het plan voor de pootgoedacademie ontstond eind vorig jaar. Hiddema: "Het doel van de academie is om nieuwe kennis aan te boren en bestaande kennis uit te wisselen tussen telers, handel en bedrijven. Nederland is de grootste exporteur van pootgoed ter wereld. Maar de concurrentie van bijvoorbeeld Schotland en Frankrijk groeit. Als de Nederlandse sector de vooraanstaande positie wil behouden dan moeten we onze kwaliteit hoog houden."

In Groningen gaat een pilotproject van start waarbij pootgoedtelers kennis uitwisselen. Dit project wordt betaald door LTO, de provincie Groningen, het ministerie van landbouw en de deelnemende pootgoedtelers.

Of registreer je om te kunnen reageren.