Home

Achtergrond

Fendt toont Trisix studiemodel op Agritechnica

Na de nodige spionagefoto’s is nu zeker dat Fendt op de Agritechnica een zeswielige trekker laat zien met de naam Trisix. Het is een conceptstudie die ongetwijfeld de show zal stelen. De trekker combineert volgens Fendt het beste van de rupstrekker en de wieltrekker. Door de twee Variotransmissies aan boord is er veel tractie en dus vermogensoverdracht op de grond en gemak en comfort op de weg.

In het vooronder ligt een 12,4 liter MAN zescilinder die goed is voor 400 kW (540 pk). De motor is klaar voor Tier IV. Het maximale koppel ligt op 2.400 Nm. Om zo’n motor een goede dag te kunnen laten werken schroefde Fendt een tank van 1.360 liter aan de trekker.
De Trisix is maar liefst 7,61 meter lang en heeft toch maar een draaicirkel van 13,4 meter. Hij blijft met 2,75 meter, binnen de wettelijk toegestane 3 meter transportbreedte. De totale hoogte van de trekker is 3,55 meter.

De 19 ton zware trekker kan optioneel 65 kilometer per uur rijden. Standaard zijn alle wielen geremd en geveerd, Fendt maakt gebruik van 650/65R38 wielen. Optioneel zal een bandendrukwisselsysteem verkrijgbaar zijn. ABS remmen is een optie. Hiermee zou hij klaar zijn voor de Autobahn.
Klik hier voor meer informatie

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.