Home

Achtergrond 233 x bekeken

Exel koopt Hardi spuitmachines

Het Franse agroconcern Exel Industries koopt het Deense Hardi.

Met een omzet van 135 miljoen euro is Hardi wereldwijd de één na grootste fabrikant van spuitmachines voor de agrarische sector. Exel heeft een jaaromzet van 296 miljoen euro. Het is de grootste overname ooit voor Exel. Het concern verkoopt al andere spuitmachines als Berthoud, Tecnoma, Caruelle en Seguip, maar ook bietenrooiers.

Hardi wordt geïmporteerd door Homburg Machinehandel in het Friese Stiens. Voor Homburg verandert er niks, zegt directeur Johannes de Boer. "Exel heeft nog geen andere merken spuitmachines in Nederland. Bovendien is het beleid van Exel om alle merken naast elkaar te laten bestaan. Hardi is een ijzersterk merk."

Of registreer je om te kunnen reageren.