Home

Achtergrond

Europese fabrikanten landbouwmachines zien forse afzetgroei

De verkopen van landbouwmachines stijgen dit jaar met ongeveer acht procent tot meer dan twintig miljard euro.

Deze verwachting spreekt de Europese vereniging van landbouwmachinebouwers (CEMA) uit. De Europese trekkermarkt in de Europese Unie stijgt dit jaar naar verwachting met drie procent tot een totaal van 164.000 verkochte exemplaren.

De toegenomen verkopen en dito omzet weerspiegelen de sterk verbeterde markt voor landbouwproducten in de EU. Boeren geven daardoor weer meer geld uit aan machines. De fabrikanten moeten ondertussen hun prijzen wel ophogen. Dit als gevolg van een sterke prijsstijging van metalen en olieproducten, die weer vooral een gevolg is van de duurdere energie. De CEMA verwacht desondanks dat de verkopen van landbouwmachines in 2008 met nog vijf procent meer stijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.