Home

Achtergrond 192 x bekeken 4 reacties

Europese boeren verzetten zich tegen bodemrichtlijn

De Europese boerenorganisatie Copa-Cogeca verzet zich tegen de Kaderrichtlijn Bodem. Secretaris Pekka Pesonen roept de Europarlementariërs op om het voorstel te verwerpen tijdens de stemming op 13 november.

“Deze richtlijn is geen verbetering voor de bodembescherming in de EU. Het leidt slechts tot meer administratieve rompslomp voor boeren en hun organisaties”, concludeert Pesonen. “Wat de landbouw betreft zorgt dit voorstel voor nieuwe wetgeving slechts voor onnodige complexiteit.”
Gezien de grote verschillen in grondsoorten, klimaat, landgebruik, administratieve systemen en politieke prioriteiten in de verschillende lidstaten kan de bescherming van de bodem beter worden geregeld op lokaal, regionaal of nationaal niveau, meent de boerenorganisatie. “De EU kan daarbij ondersteunen met informatie en onderzoek. Maar dat kan de EU ook al doen op basis van het bestaande bodembeleid, die wij volledig steunen. Er is geen behoefte aan een verdergaande Kaderrichtlijn Bodem.”

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Arno

  De verhouding is ongeveer 5:1
  5 Ambtenaren op 1 boer,dit was 3:1
  Het aantal boeren daalt dus zou je zeggen ook minder werk voor Ambtenaren maar nee.Lastenverlichting zou betekenen minder Ambtenaren bv 1:15.Dit zie ik niet gebeuren,enigste conclusie kan alleen maar zijn dat Europese regelgeving een ander doel dient dan waar het voor geschreven is.

 • no-profile-image

  jjmoes

  Sinds de ombouw tot EU van de EEG,
  zitten wij er beoorlijk mee.
  Is er enig probleem daar of hier
  zet het uitgebreid op papier
  en iedereen is weer tevree.

 • no-profile-image

  Arno

  Ik denk dat er in europa eerder behoefte is aan een kaderrichtlijn Ambtenaren of een kaderrichtlijn Europarlementariers.

 • no-profile-image

  ab

  De helft minder ambtenaren zou veel problemen voorkomen en onze concurrentiekracht verhogen.

Of registreer je om te kunnen reageren.