Home

Achtergrond 185 x bekeken

Europese Rekenkamer weer ontevreden over EU-uitgaven

De Europese Rekenkamer heeft opnieuw geen goedkeurende verklaring afgegeven voor de EU-uitgaven voor het voorbije jaar.

Het is het dertiende jaar op rij dat zo'n verklaring achterwege blijft. De EU geeft jaarlijks zo'n 100 miljard euro uit. Een groot deel gaat via de 27 lidstaten. De Europese Rekenkamer kan moeilijk achterhalen of het geld daar geheel volgens de regels is besteed.

De Rekenkamer presenteert het rapport vanvond in het Europees Parlement. De controleurs zien wel enige vooruitgang op zaken die de Europese Commissie zelf in de hand heeft, zoals administratie.

Op aandringen van toenmalig minister Gerrit Zalm (Financiën) zijn enkele landen wel begonnen om een eigen verklaring af te geven over de juiste besteding van enkele EU-potjes. Dat moet een goedkeurende verklaring van de Europese Rekenkamer beter mogelijk maken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.