Home

Achtergrond 159 x bekeken

Europeanen minder hoopvol over economie

Europeanen zijn weer minder hoopvol over de economie. Het vertrouwen van consumenten en producenten verzwakte in november verder.

Dat blijkt vandaag uit maandelijkse enquêtes van de Europese Commissie. De vertrouwensindex zakte met 2,0 punten tot 107,6 punten. Dat is een verdere daling ten opzichte van de piek van 115 punten in juni. Het vertrouwenscijfer is nog wel boven het langetermijngemiddelde van 100 punten.

Inwoners van de dertien EU-landen met de euro zijn minder optimistisch dan Europeanen die nog een eigen munt hebben. Mogelijk komt dit omdat de euro zo duur is vergeleken met de dollar. De index voor de eurolanden komt voor november uit op 104,8.

Het vertrouwen daalde vooral in Engeland en Italië. In Duitsland en Polen nam het iets toe. In Nederland was sprake van een lichte daling van het vertrouwen: Van 113,5 naar 113,1 punten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.