Home

Achtergrond

Eurolanden waarschuwen voor inflatie

De dertien landen met de euro zijn bezorgd over de stijgende inflatie in Europa en de plotse schommelingen van de wisselkoersen.

Dat zei de voorzitter van de ministers van Financiën van de eurozone, de Luxemburgse premier Jean-Claude Juncker vandaag in Brussel.

Juncker, ook minister van Financiën in zijn land en bovendien de langszittende premier in Europa, sprak in het Europees Parlement. Hij gaf aan dat de stijgende inflatie reden is voor toenemende zorg. De Europese Commissie verwacht tot volgend jaar zomer nog een hoge inflatie van rond de 2,4 procent, maar verwacht dat de inflatie dan weer gaat dalen.

Juncker zei verder dat de stijging van de euro ten opzichte van de dollar (tot een record dinsdag van 1,4814 dollar voor een euro) een "relatief beperkte'' impact heeft. Wel "betreurt'' hij de plotse wijzigingen van de wisselkoersen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.