Home

Achtergrond

Eurolanden bekijken extreme vertrekpremies

De landen met de euro willen samen kijken wat ze kunnen doen aan de enorme verschillen tussen vertrekpremies voor topmensen in het bedrijfsleven en die van gewone werknemers.

,,Dit is een probleem van billijkheid. De hoge premies voor topleiders ondermijnen onze oproep voor loonmatiging'', zei voorzitter Jean-Claude Juncker van de ministers van Financiën van de dertien landen met de euro in Brussel.

Juncker riep de ministers ook op om in hun ambtenaren-cao's een beter voorbeeld te geven met loonmatiging. Nu stijgt het loon van ambtenaren in veel landen harder dan van werknemers in het bedrijfsleven.

De ministers spraken tegelijk af om te kijken of winstdeling belangrijker gemaakt kan worden. Nu zijn er maar twee à drie landen die daar een echt beleid voor hebben. De ministers vroegen de Oostenrijkse minister om hier een presentatie over voor te bereiden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.