Home

Achtergrond 177 x bekeken

Eigenaren mogen Hoogeveense dierenwinkel weer in

De eigenaren van de dierengroothandel Annen Animal Center in Hoogeveen mogen weer hun zaak in om de dieren te verzorgen.

Dat meldde een voorlichter van de gemeente Hoogeveen vandaag. Tot nu toe werden de beesten verzorgd door brandweermannen. Maandag werden tientallen bezoekers onwel nadat ze de dierenzaak hadden bezocht. Ook het personeel had klachten.

Onder begeleiding worden de eigenaren tijdens de voedertijden hun winkel binnengeleid. De noodverordering voor de winkel blijft voorlopig van kracht. Dit houdt in dat niemand, behalve degenen die daartoe bevoegd zijn, de winkel mogen betreden. Voor het publiek blijven de deuren voorlopig nog dicht.

De politie denkt dat de resultaten van de metingen en het sporenonderzoek nog een tijdje op zich laten wachten.
De mensen die afgelopen maandag in quarantaine verbleven, nadat zij die dag bij de dierenhandel zijn geweest, kunnen een schadevergoeding tegemoet zien.

Zowel de mensen die naar het UMCG in Groningen zijn overgebracht, als de 86 mensen die tot 's avonds laat bij de dierengroothandel moesten, krijgen van de gemeente een schadeformulier toegestuurd. "Als er enig materiaal is geschaad door het ontsmetten, dan kunnen zij dit declaren bij de gemeente'', aldus de gemeentevoorlichter. De gemeente handelt de schadegevallen zelf af en regelt dit achteraf met de verzekering.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.