Home

Achtergrond 194 x bekeken

Eerste exemplaar duurzame akkerbouw

Minister Gerda Verburg van landbouw heeft het eerste exemplaar in ontvangst genomen van de uitgave Duurzame akkerbouw in Nederland: prestaties en ambities.

Verburg ontving de uitgave uit handen van akkerbouwvoorman Jaap Haanstra tijdens een bijeenkomst met agrarische bestuurders in Den Haag. De uitgave laat zien wat de akkerbouwsector presteert op milieugebied en hoe ondernemers in deze sector aankijken tegen duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen, aldus Haanstra. De akkerbouw heeft te maken met een afzetmarkt die vraagt om 'food, feed en fuel'. Daarom staat de sector volgens Haanstra volop in de belangstelling.

De akkerbouwsector is volgens Haanstra op weg naar een "milieubelasting die de nul nadert". Duurzame akkerbouw in Nederland: prestaties en ambities is een uitgave van de Commissie Teeltaangelegenheden van het Hoofdproductschap Akkerbouw. In deze commissie werken de vakgroep Akkerbouw van LTO Nederland, de Nederlandse Akkerbouw Vakbond en de werknemersbonden FNV Bondgenoten en CNV BedrijvenBond samen.

Of registreer je om te kunnen reageren.