Home

Achtergrond 155 x bekeken

EU wil minder regels snoeien dan Nederland

De EU wil vooralsnog minder regels snoeien dan Nederland. Veel EU-landen willen nieuwe wetten niet meetellen bij de strijd tegen administratieve lasten.

Dit tot teleurstelling van minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken). "Dit is nog niet helemaal geregeld'', zei ze vfandaag na EU-beraad. ,,Er is nog geen meerderheid voor onze zogeheten netto-aanpak, die moet voorkomen dat er aan de ene kant regels verdwijnen en er aan de andere kant weer bij komen. Ik heb de aankomende Sloveense EU-voorzitter op het hart gedrukt dat het toch echt netto moet zijn.''

De EU wil voor 2012 een kwart van alle administratieve lasten voor bedrijven schrappen. Dat moet vele miljarden euro's aan overbodige kosten besparen. Maandag lanceerde de Europese Commissie hiervoor een nieuwe commissie, onder leiding van Edmund Stoiber, oud-premier van Beieren. In de commissie zit onder anderen Robin Linschoten, voorzitter van het Adviescollege Toetsing Administratieve Lasten (Actal).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.