Home

Achtergrond 244 x bekeken

EU voert subsidie in op export varkensvlees

Brussel geeft vanaf morgen subsidie op de export van varkensvlees uit de Europese Unie.

De EU-landen hebben dat vandaag besloten. Doel is de nood van varkensboeren te verlichten. Die lijden onder sterk gestegen voerkosten en de dure euro, die Europese producten prijzig maakt. Het besluit gaat tegen de trend in om EU-steun aan boeren te schrappen.

Een maand geleden besloot de Europese Commissie nog tot subsidie om varkensvlees op te slaan. Inmiddels zijn de voorraadschuren vol. In een maand tijd is bijna 100.000 ton aangeboden, waarvan zo'n 6500 ton uit Nederland.

Tijdens een EU-beraad maandag riep de Europese Commissie al op om voortaan genetisch aangepaste gewassen toe te laten in de EU. Dat moet snel veel goedkoop veevoer creëren. Genetisch aangepaste gewassen zijn echter erg omstreden in de EU. De Griekse minister vroeg tijdens het overleg tevergeefs om een Europese subsidie voor het transport van veevoer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.