Home

Achtergrond 126 x bekeken

EU vindt 4 miljoen nieuwe banen

In de Europese Unie zijn in 2006 ongeveer vier miljoen extra banen gecreëerd.

Ruim 100.000 daarvan komen uit Nederland. Dat blijkt vandaag uit het werkgelegenheidsverslag van de Europese Commissie.

Jonge mensen profiteren echter nauwelijks van de toegenomen werkgelegenheid. Het gemiddelde percentage jonge werkelozen in de gehele EU blijft volgens de Commissie "zeer hoog'', zowel in absolute termen als in vergelijking met het percentage werklozen tussen 25 en 54 jaar.

Eurocommissaris Vladimir Spidla, verantwoordelijk voor werkgelegenheid, zei vandaag dat het nieuwe beleid zijn vruchten begint af te werpen. Steeds meer mensen tussen de 55 en 64 zijn nog aan het werk. Het aandeel mensen met een baan in die leeftijdsgroep steeg vorig jaar naar 43,6 procent tegenover 36,6 procent in 2000.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.