Home

Achtergrond 155 x bekeken

EU ook met Oostelijk Afrika eens over handel

De Europese Unie is het vandaag met een aantal landen uit Oost-Afrika eens geworden over nieuwe handelsakkoorden.

Afgelopen vrijdag sloot de Unie al akkoorden met een aantal landen in Zuidelijk Afrika. Vandaag werden onderhandelaars van de EU het in Uganda eens met vertegenwoordigers van Kenia, Uganda, Tanzania, Rwanda en Burundi. Het gaat om interim-akkoorden die in 2008 moeten leiden tot meer definitieve afspraken.

De akkoorden zijn nodig omdat de oude per 1 januari niet meer mogen volgens de Wereldhandelsorganisatie WTO. Daarom onderhandelt de EU al zeven jaar met 79 ACP-landen (uit Afrika, Cariben en de Pacific) over de zogenoemde economische partnerschapsakkoorden (EPA's).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.