Home

Achtergrond 161 x bekeken

'EU heeft opsplitsing energienet verkeerd onderbouwd'

De strijd tussen de Duitse regering en de Europese Commissie over de opsplitsing van energiebedrijven dreigt te escaleren.

Het Duitse tijdschrift Der Spiegel meldde zaterdag dat de regering in Berlijn een boze brief aan Brussel heeft gestuurd waarin Europees Commissaris Neelie Kroes (Concurrentie) en haar collega Andris Piebalgs (Energie) ernstige verwijten worden gemaakt.

In het schrijven van staatssecretaris Joachim Wuermeling van Economische Zaken wordt Brussel willekeur en slordigheid verweten, aldus Der Spiegel. De eis om energiebedrijven tot de verkoop van hun stroomnet te dwingen om zo de prijs van elektriciteit te verlagen, heeft de commissie volgens de Duitse regering onvoldoende en met onjuiste cijfers onderbouwd. Dat zou blijken uit nieuw Duits onderzoek, aldus Wuermeling.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.