Home

Achtergrond

EU en zuiderburen pakken illegale migratie aan

De Europese Unie en landen rond de Middellandse Zee gaan gezamenlijk de grensbewaking verbeteren om illegale migratie over zee tegen te gaan.

Ook zullen ze verder met elkaar praten over betere samenwerking bij het terugnemen van eigen onderdanen die illegaal in een ander land verblijven.

Dat zijn volgens staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie enkele ,,hoopgevende'' uitkomsten van de eerste Euromed-vergadering over migratie, waar ze maandag in Faro in Portugal aan deelnam. Euromed is een samenwerkingsverband tussen EU-lidstaten en landen rond de Middellandse Zee.

De bewindslieden hebben onder meer afgesproken dat mediterrane grensbewakers trainingen krijgen om valse documenten te herkennen. Ook komen er projecten om vluchtelingen op te sporen en te redden. Een en ander moet nog worden uitgewerkt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.