Home

Achtergrond 199 x bekeken 3 reacties

EP steunt tegen wil Nederland Europees bodembeleid

Het Europees Parlement heeft ingestemd met het invoeren van één gemeenschappelijk Europees bodembeleid, zeer tegen de zin van Nederland.

Dat bleek vandaag tijdens de stemming in het EP in Straatsburg over een voorstel van de Europese Commissie. Er werden wel veel wijzigingen op het voorstel aangenomen, maar de richtlijn bleef uiteindelijk overeind.

Brussel wil problemen als erosie, vervuiling en verminderde vruchtbaarheid door intensieve landbouw Europees en grensoverschrijdend aanpakken.

Het Nederlands kabinet, gesteund door de meeste Europarlementariërs vond dat niet nodig, omdat Nederland zelf al hele goede regels heeft. Nieuwe Europese regels leiden dan alleen maar tot extra bureaucratie en financiële kosten, aldus het kabinet.

Nederlandse europarlementariërs reageerden woensdag teleurgesteld op de uitkomst van de stemming. "Onnodige extra regeldruk voor boeren, burgers en de overheid zelf", zegt VVD'er Jan Mulder. Hij hoopt dat de extra bureaucratie beperkt kan blijven.
Ook CDA en PvdA in het EP waren fel tegen. GroenLinks is als enige Nederlandse afvaardiging in het parlement blij met de nieuwe richtlijn.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  hendrikus

  alweer een domper voor de boeren,maar ook daar komen we wel weer overheen. bedankt linkse groenen jullie willen altijd maar 1 kant op en dat is niet de goede

 • no-profile-image

  Tijd voor aktie

  Ik denk dat de canadezen weer moeten komen om ons te bevrijden van deze diktatuur.

 • no-profile-image

  Arend

  Huh..dat heb je weer met die groenen,daar stemmen alleen maar boerenhaters op.

Of registreer je om te kunnen reageren.